Vad är Rejta?
Nu kan du som användare på Bloggerfy tjäna pengar tillsammans med Rejta.se. Rejta är tjänsten för att skriva och dela med sig av omdömen om olika företag. För närvarande finns över 380 000 omdömen. På Rejta.se hittar du de flesta svenska företag och personliga omdömen skrivna av andra privatpersoner.

Hur tjänar jag pengar?
För att tjäna pengar ska du skriva egenupplevda omdömen om företag eller tjänster och publicera dem på din blogg via funktionen ”Rejta” som du hittar när du är inloggad på Bloggerfy. Du får betalt för varje omdöme som du publicerar på bloggen.

Hur mycket tjänar jag?
Ersättningen per omdöme varierar från vecka till vecka och baseras på hur stor Rejt-potten på Bloggerfy är samt hur många omdömen du och övriga Bloggerfy-användare publicerar. Det spelar ingen roll hur många läsare du har på bloggen, för att tjäna mer pengar publicerar du flera omdömen. När veckan är slut fastställer vi ersättningen per publicerat omdöme och pengarna sätts in på ditt Bloggerfy-konto.

Hur gör jag för att aktivera Rejta?
För att aktivera Rejta behöver du först skapa ett konto på Rejta.se samt koppla kontot till ditt Bloggerfy-konto.  För att göra detta loggar du in på Bloggerfy och klickar på Rejta länken. Därefter klickar du på knappen ”Skapa konto”. Du kommer att skickas till Rejta där du loggar in med ditt Facebook-konto. När detta är gjort skickas du tillbaka till Bloggerfy och ditt konto är nu aktiverat och kopplat till Bloggerfy.

Hur skriver jag ett omdöme
Du söker upp företag som du vill rejta. Det ska vara ett företag eller tjänst som du har personlig erfarenhet av. Tänk på detta när du skriver ett omdöme

1. Omdömet ska baseras på självupplevda erfarenheter, alltså inte vad någon annan säger.
  2.  Omdömet får inte peka ut en person med fullständigt namn, var schysst och rikta istället omdömet mot företaget.
  3. Färgstarka utryck är alltid välkomna men se till att hålla omdömet på en bra nivå med ett ok språk
  4. Skriv bara ett omdöme per företag och tjänst
  5. Rejta godkänner inte omdömen som tydligt strider mot dessa riktlinjer. I dessa fall skickar vi ut ett mail där du kan ändra omdömet.

Hur gör jag för att publicera omdömen på bloggen?
Först måste du aktivera Rejta på Bloggerfy (se ovan). För att publicera omdömen måste du först skriva omdömen på Rejta.se, sök efter företaget du vill skriva omdömen om eller välj några av företagen som vi tipsar om. När du har skrivit omdömet på Rejta tar det mellan 2-10 minuter innan det visas på Bloggerfy. Samtliga omdömen som du skriver på Rejta kan du hämta på ditt Bloggerfy-konto. Så här gör du:

Välj din Blogg-profil och klicka på knappen ”Hämta omdömen”, dina omdömen från Rejta visas nu i en lista. Klicka på knappen ”embed-kod” under det omdömet du vill publicera. Kopiera Html-koden  och klistra in den i ett vanligt blogginlägg (välj html-läge i din bloggeditor om det går). Så fort ditt omdöme har publicerats och Bloggerfy har verifierat det så får du betalt. Läs mer om hur du verifierar omdömet.

Missbruk av omdömen kan leda till spärrat konto. Du får endast ha ett rejta omdöme i ett inlägg annars räknas det som missbruk, vill du lägga upp flera omdömen i din blogg så lägger du upp ett rejtainlägg som varvas med dina egna, personliga inlägg. T.ex. Ett rejta inlägg och fem egna, personliga inlägg.

Tillbaka